Sint Maarten

Sint Maarten

Sint Maarten is onderdeel van de zogenaamde "Kleine Antillen". Het eiland bestaat uit een Frans en een Nederlands deel maar de voertaal op het eiland is Engels, doordat de bevolking grotendeels afstamt van Engelstalige slaven.Het eiland heeft talloze stranden en baaien, vele hotels en meer dan 300 restaurants. Het is een van de meest bezochte eiland in de Caraiben en als klap op de vuurpijl is het winkelen belastingvrij.

U kunt luieren op het strand, maar het eiland biedt ook een keur aan watersportmogelijkheden als snorkelen, duiken, zeilen etc. en sightseeing tours.Landeninformatie

Sint Maarten is een zeer populaire vakantiebestemming en dat is niet meer dan logisch. De watersportmogelijkheden zijn vrijwel eindeloos en dat vormt een perfecte combinatie met het zeer aangename klimaat. De brede en parelwitte zandstranden bieden de gelegenheid te ontspannen en te genieten van de nagenoeg perfecte omstandigheden. Daarnaast kunt u belastingvrij winkelen en heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan restaurants. Als u van het nachtleven houdt bent u ook op de juiste plek, Sint Maarten kent een bruisend nachtleven waar veel mensen op af komen.

Ligging en oppervlakte

Het gehele eiland kent een oppervlakte van 87 km?, waarbij het Franse gedeelte 53 km? vormt en het Nederlandse gedeelte 34 km?. Het eiland ligt op ongeveer 300 km ten oosten van Puerto Rico. Het Nederlandse gedeelte is een stuk dichter bevolkt dan het Franse gedeelte en kent met Lower Princes Quarter de grootste stad.

Hoofdstad

De hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten is Philipsburg en die van het Franse gedeelte is Marigot. Deze steden zijn echter beide kleiner dan Lower Princes Quarter. De Princess Juliana International Airport ligt op het Nederlandse gedeelte. Taal Op het eiland zijn de drie meest gesproken talen Engels, Nederlands en Frans.

Munteenheid

Op Sint Maarten kunt u betalen met de Antilliaanse gulden (ANG) en de Amerikaanse dollar (USD).

Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor uw bezoek aan Sint Maarten. Enkel als 7 dagen voor uw bezoek een land met gele koorts heeft bezocht bent u verplicht zich te laten inenten.

Tijdsverschil

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Sint Maarten 6 uur vroeger. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Sint Maarten 5 uur vroeger.

Voltage

Voltage: 110-120 Volt op he Nederlandse gedeelte. Het gebruik van een adapter wordt aanbevolen. In Nederland beschikt u over 220-240 Volt, dit wordt op het Frans gedeelte ook gebruikt.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat geldig is tot na verblijf. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen is geen visum nodig.St Maarten (6 Aanbiedingen)
Caribbean Explorer 2
****

Sint Maarten - St Maarten - MAHO BAY
Carribean Explorer 2 De combinatie van duiken en de mogelijkheid om eilanden te bezoeken met Carribean Explorer 2 is uniek in de Liveaboard wereld. Zoa...

  MV Caribbean Explorer NO CaribbeanSt Kitts
  Sint Maarten - St Maarten - MAHO BAY
  MV Caribbean Explorer N.O. Caribbean-St. Kitts De Northeast Caribbean is een interessant gebied met een mengeling van Nederlandse, Britse, Franse en lok...

   Oyster Bay Beach Resort
   ***

   Sint Maarten - St Maarten - MAHO BAY
   Ligging Dit resort in Oyster Pond ligt aan het strand, op 0,5 km van Dawn Beach en op 3,5 km van Guana Bay Beach. Ook Strand van Orient Bay en Strand va...